Talkoolaiset kokoontuivat Espooseen ja Ouluun Koodiaapisen pystytyspuuhiin. Valmista ei tullut yhdessä päivässä, mutta askelmerkit syksyyn ovat nyt selvät.
Päivän saavutukset
Kartoitimme nykytilanteen: Mitä kaikkea onkaan, jota voidaan hyödyntää, kun koodaus tulee kouluun. Luettelo on vielä varsin karhea, mutta siitä saa jo käsityksen tilanteesta. Parannuksia saa ehdottaa! Tutustu kartoitukseen.
Hahmotimme Koodiaapisen, syksyllä aloitettavan MOOCin ja muiden aloitteiden ja hankkeiden tarkoitukset ja päällekkäisyydet. Koodiaapinen keskittyy pedagogiseen uuden toimintatavan haltuunottoon ja OPS-vaatimusten huomiointiin. Syksyllä toteutetaan beta-tasoinen massiivinen verkkokurssi kaikille aiheista kiinnostuneille (maksutta). Kurssin aineistot tuotetaan avoimesti ja jatkuvasti kaikille näkyvinä, osin Koodiaapinen.fi-sivustolle, osin muihin paikkoihin. Hyödynnämme soveltuvin osin jo olemassaolevia aineistoja.
Jäsensimme MOOCin rakennetta ja aloitimme jo koetoteutuksen Eliademy-alustalle. Sisältöjäkin alkoi jo syntyä Githubiin, Google Driveen ja vieläkin kummallisempiin paikkoihin. Eiköhän näistä selvää saada kesän kuluessa.
Ideoimme jonkin verran koodiaapinen.fi-sivuston sisältöjä ja teimme joukon uusia päätoimittaja-tunnuksia, joten sivuston sisältö kasvaa kohisten tässä kesän aikana. Tavoitteena on tarjota aiheesta mitään tietämättömälle opettajalle perustelut koodauksen mukaanottoon, helppo ja kiva tapa kokeilla itse koodaamista ja tarjota pedagogista tukea, hyviä esimerkkejä sekä perusteltuja väline-, materiaali- ja harjoitusvaihtoehtoja.
Teimme videohaastatteluja, jotka siistitään ja julkaistaan verkossa.
Jatkokuviot
Sivuston sisältöä muotoillaan ja täydennetään kesän aikana. Syksyllä lähtee MOOC käyntiin ja sekin on rakennettava. Teemme videohaastatteluja ja videomuotoista esittelymateriaalia. Jos haluat pysyä kärryillä työn etenemisestä, tilaa Koodiaapisen uutiskirje (vaikka tämän sivun lopusta).
Osallistujat
Suurkiitos kaikille talkoolaisille!
Espoossa:
- Tarmo Toikkanen, psykologi, oppimisteknologian tutkija Aalto-yliopistossa, http://tarmo.fi ja http://legroup.aalto.fi
- Tero Toivanen, erityisluokanopettaja, TVT-kehittäjäkouluttaja, Kilonpuiston koulu luokat 1-9, IT-kouluttajat ry, http://www.teromakotero.fi/
- Eija Kalliala, sosiologi, digitaalisen opetuksen asiantuntija, aloittanut koodaamisen vuonna 1974, opettanut verkossa IT-tradenomeja vuodesta 1997, IT-kouluttajat ry, Tietie-verkosto
- Tiina Korhonen, Innokas-verkoston johtaja, Helsingin yliopisto, Opettajankoulutuslaitos
- Tiina Partanen, matemaattisten aineiden lehtori, Lielahden koulun, Tampere, Koodausta kouluun – projekti (http://koodaustakouluun.blogspot.fi, http://koodauksenabc.blogspot.fi)
Oulussa:
- Vuokko Kangas, luokanlehtori, matematiikka, Oulun Normaalikoulu
- Sirpa Tikkala, luokanopettaja, TVT kehittäjäopettaja ja ICT-ohjaaja Oulun kaupungissa
- Markus Översti, matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan opettaja Ylivieskassa
- Jari Laru, KT, yliopistonlehtori, Oulun yliopisto
- Virpi Takkinen, matematiikan, kemian, fysiikan ja tietotekniikan opettaja, ICT-ohjaaja
- Arto Niva, opettaja ja tvt-kouluttaja, Oulun kaupunki
- Ismo Koskela, musiikkiluokanopettaja, oppikirjailija, musiikintuottaja, ICT-ohjaaja, iPadeista ja ilmiöpohjaisesta oppimisesta innostunut (Oulun kaupunki)
- Pia Lumme, Finnoschool Oy
Verkossa:
- Titi Tamminen, Suomen eOppimiskeskus ry
Talkoot jatkuvat verkossa! Haluatko mukaan?
[…] lukemassa lisää Koodiaapisesta. Ilmoittaudu mukaan tai kommentoi muuten vaan ja pistä sana […]